Sweeetie about the world

Sweeetie about the world

8 titkos bár a világ körül , ahová nem léphetsz be jelszó nélkül !

2021. augusztus 30. - sweeetie

Amilyen automatikusnak vesszük azt , ha kedvünk jön egy italra , beülünk a kedvenc helyünkre , az előző évszázadban ez közel sem volt így. 

A "speakeasy" kifejezést a szesztilalom korszakában (1920 és 1933 között) az Egyesült Államokban felbukkanó illegális retro-bárok vagy létesítmények megnevezésére találták ki. A "speakeasy" szó mögött az állt, hogy a vendégek halkan beszéltek az ilyen helyekről, hogy elkerüljék a hatóságok nem kívánt figyelmét.

Míg ezek a titkos bárok az 1920-as évek Amerikájában az alkoholhoz jutás egyik módja voltak, addig ma a speakeasy-k olyan helyek, amelyek ezt a korszakot élik újra, modern felfogásban. Ezek a speakeasy-k elég okosak ahhoz, hogy továbbvigyék ezt a hagyományt, és mégis megőrizzék a titokzatosság varázsát.  

A szesztilalom stílusához hasonlóan sok ilyen bár a legszerényebb ajtók vagy földalatti pincék mögött rejtőzködik, és a titkos helyek álcázása mellett titkos jelszavakat is használnak. Viszont a digitális pezsgésre támaszkodnak, hogy elterjesszék a hírt és bevonzzák a tömegeket, miközben egyensúlyt tartanak a tudatosság és az inkognitó témája között.

A jelszó a kulcs ezekhez a rejtett bejáratokhoz, amelyeket általában a foglalás után osztanak meg. Ha tehát egy kalandra vágysz néhány finom koktéllal, íme néhány titkos bár a világ minden tájáról, ahol a belépéshez jelszóra lesz szükséged.

XX, Hongkong

Az XX kromoszóma által inspirált, csak nőknek fenntartott speakeasy messze áll a hivatalos bárélménytől. Ez az eklektikus bár a figyelemre méltó Rosewood Hong Kong belsejében rejtőzik, és a hölgyek éjszakájának forró helyszíne. A bárban a házon belüli botanikus kert által inspirált kísérleti italokat szolgálnak fel. Csak egy jelszó áll önök és az italok között, hölgyeim!  

Sneaky Tony’s, Perth  

Ahogy a neve is mutatja, ez a rumozó bár ügyesen el van rejtve egy nehezen észrevehető, jelöletlen ajtó mögött. Pénteken és szombaton a vendégeknek jelszóra van szükségük a belépéshez, amelyet a Facebookon vagy az Instagramon keresztül osztanak meg, és rendszeresen frissítenek.  

Room 13 Old Chicago Inn, Chicago  

 A belépéshez vagy vendégnek (az Old Chicago Inn vendége) vagy a szesztilalom korát idéző speakeasy tagjának kell lenni. Ez a bár a klasszikus jazz-korszak koktéljait kínálja, amelyeket a legfinomabb alapanyagokból készítenek, és a pultosok kulturális anekdotákkal fűszerezve szolgálnak fel. Előzetes foglalás, megfelelő öltözködési szabályok és jelszó teszi lehetővé az autentikus speakeasy-élményt itt.

BackDoor43, Milánó  

A Backdoor43 azt állítja magáról, hogy a világ legkisebb titkos bárja, és talán ez így is van, hiszen mindössze 13 négyzetméteren terül el. A belépéshez előzetes foglalásra van szükség egy kulccsal és jelszóval. De ha nem tudsz ilyet szerezni, kopogj be az ajtón, és egy V for Vendetta maszkot viselő csapos készít neked egy elviteles koktélt.  

Bourbon & Branch, San Francisco 

Ez az ikonikus bár egy régi italozóban kapott helyet, és a bejárat egy jelöletlen ajtón keresztül nyílik. Egy csapóajtón keresztül léphet be, amely egy titkos könyvespolcot rejt, amelyhez jelszóval lehet hozzáférni. Körülbelül öt rejtett bár van, és valószínűleg a foglaláskor e-mailben kap egy listát a szabályokról. Plusz pont a vintage dekoráció, az igénytelen, régimódi báj és a kézműves koktélok.  

The Mayor of Scaredy Cat Town, London  

Ez az egyik olyan "pislogj-és-találd-ki" bár, amely a Spitalfields-i Breakfast Club alatt található. Egy hamis hűtőszekrény ajtaja mögé rejtve, igazi speakeasy hangulatban, egy jelszóval bejuthatsz The Mayor of Scaredy Cat Townba. Tömör koktélmenüje egzotikus infúziókkal, például Pigelinnel (amely citromot, körtét, pudingot stb. tartalmaz) lenyűgözi a legigényesebb ivókat is.  

Open Sesame, Róma

Ez a csak tagoknak fenntartott privát klub nagyon komolyan veszi a bárszabályokat, és a belépéshez jelszóra van szükség, még akkor is, ha van foglalás. De itt van a csavar, nem fogsz ilyen könnyen jelszót kapni. A klub honlapján elrejtett kérdésre kell válaszolnod, hogy bejuthass ebbe a piás menedékhelyre. Keresd az ajtót, amelyen egy kis arany plakett mutatja a Jerry Thomas nevet, és élvezze a legművészibb koktélokat, ha már bent van.  

Remo’s, Mumbai  

Az 1950-es évek Goájának egyik kitalált szereplőjéről elnevezett Remo's egy titkos bár, amely az alsó Parel kerület Todi Mills nevű részén, egy sötét sikátorban rejtőzik. A hely egy lépcsősor végén lévő titkos ajtón és egy jelszón keresztül érhető el, és elsötétített falakkal csendről és magányról árulkodik. Gondolj noir belső terekre, extravagáns dekorációra, félhomályos fényekre és előre elkészített koktélkeverőkkel díszített polcokra. A belépés meghívóval történik, és a bár rendszeresen változó jelszót küld ki. Tartsd nyitva a szemed a neonfeliratra, ez a jelszó a belépéshez.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sweeetieabouttheworld.blog.hu/api/trackback/id/tr2916674868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása